Sposób przygotowania:
Czekoladowe kulki z płatków owsianych
1. Masło lub margarynę należy przełożyć do garnka i roztopić. Następnie do rozpuszczonego masła lub margaryny wlać mleko, dodać kakao i cukier, gotować przez około 5 minut na niewielkim ogniu często mieszając.
2. Następnie gdy masa będzie jednolita i lekko gęsta należy wsypać płatki owsiane i dokładnie wymieszać.
3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formować ciastka i układać je na papierze do pieczenia, odstawić na około 25 minut w temperaturze pokojowej do przestygnięcia, następnie z jeszcze ciepłych porcji formować rękami okrągłe ciasteczka włożyć je do lodówki do zastygnięcia.
4. Zastygnięte kulki są gotowe są do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 20 sztuk.
2. Następnie gdy masa będzie jednolita i lekko gęsta należy wsypać płatki owsiane i dokładnie wymieszać.
3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formować ciastka i układać je na papierze do pieczenia, odstawić na około 25 minut w temperaturze pokojowej do przestygnięcia, następnie z jeszcze ciepłych porcji formować rękami okrągłe ciasteczka włożyć je do lodówki do zastygnięcia.
4. Zastygnięte kulki są gotowe są do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 20 sztuk.
gosiapiotrek23
Babeczka35
Dziękuję:)