Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciastka francuskie z pomarańczą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gotowe ciasto francuskie to szybki sposób na pyszne ciasteczka

Ciastka francuskie z pomarańczą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka francuskie z pomarańczą

 

  • 1 opakowanie ciasto francuskie,
  • 2 szt pomarańcze,
  • 3 łyżki dżem truskawkowy,
  • 1 szt jajko

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z pomarańczą
1/3 ciasta francuskiego pociąć radełkiem. Pozostałe ciasto pokroić w prostokąty, brzegi posmarować białkiem. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki. Na każdy prostokąt ciasta położyć kawałek pomarańcza, przykryć pociętym ciastem. Ciasteczka ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika około 200 stopni i piec na jasno złoty kolor. Po upieczeniu na każde ciastko położyć łyżeczkę dżemu lub posypać cukrem pudrem.
Ciastka francuskie z pomarańczą
Etap 1
Ciastka francuskie z pomarańczą
Etap 2
Ciastka francuskie z pomarańczą
Etap 3