Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Ciastka francuskie z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe w przygotowaniu ciastka francuskie z dodatkiem sera, posypane brązowym cukrem, czyli deser w kilka minut

Ciastka francuskie z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka francuskie z serem

 

  • 1 ciasto francuskie
  • 250 g sera
  • 1 budyń waniliowy
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 3 łyżki brązowego cukru

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z serem
Ser zmiksować z proszkiem budyniowym oraz cukrem.

Ciasto francuskie rozwinąć, podzielić na 8 kwadratów, Każdy kwadrat ponacinać z jednej strony nożem. Na druga połówkę nakładać po jednej łyżce sera. Złożyć w trójkąty nacięciem go góry. Posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem oraz posypać brązowym cukrem. Piec w 170 stopniach około 20 minut.
Ciastka francuskie z serem
Ciasto francuskie rozwinąć, podzielić na 8 kwadratów
Ciastka francuskie z serem
Każdy kwadrat ponacinać z jednej strony nożem
Ciastka francuskie z serem
Posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem oraz posypać brązowym cukrem
Ciastka francuskie z serem
Piec w 170 stopniach około 20 minut