Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z serem i gruszką
Ser biały rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko, cukier brązowy oraz cynamon. Mieszamy.
Ciasto francuskie kroimy na 8 równych prostokątów. W połowie z nich wycinamy szklanką otwory.
Na pełne kawałki ciasta nakładamy po dwie łyżki sera.
Przykrywamy kawałkami z otworami, sklejamy brzegi.
Na ciastkach układamy kawałki gruszki.
Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni z termoobiegiem.
Ciasto francuskie kroimy na 8 równych prostokątów. W połowie z nich wycinamy szklanką otwory.
Na pełne kawałki ciasta nakładamy po dwie łyżki sera.
Przykrywamy kawałkami z otworami, sklejamy brzegi.
Na ciastkach układamy kawałki gruszki.
Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni z termoobiegiem.