Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z serem i mandarynkamiPrzygotowanie masy serowej i mandarynek
![Ciastka francuskie z serem i mandarynkami Ciastka francuskie z serem i mandarynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-francuskie-z-serem-i-mandarynkami-389684.jpg)
Ser dokładnie ugniatam widelcem razem z żółtkiem, masłem oraz cukrem waniliowym. Mandarynki obieram i dzielę na cząstki. Każdą cząstkę mandarynki przekrawam wzdłuż na pół.
Wykrawanie ciasta
![Ciastka francuskie z serem i mandarynkami Ciastka francuskie z serem i mandarynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-francuskie-z-serem-i-mandarynkami-389689.jpg)
Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką o dużej średnicy wykrawam w cieście krążki. W połowie krążków wykrawam szklanką o małej średnicy mniejsze krążki. Powstałe obręcze układam na większych krążkach lekko je dociskając. Kawałki ciasta układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Przygotowanie do pieczenia
![Ciastka francuskie z serem i mandarynkami Ciastka francuskie z serem i mandarynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-francuskie-z-serem-i-mandarynkami-389690.jpg)
Na środek nakładam porcję masy serowej. Wyrównuję. Na masie serowej układam kawałki mandarynek. Ciastka piekę około 14 minut (7 minut z termoobiegiem i 7 minut bez termoobiegu) w temperaturze 180 stopni.
Magdalena88
niezły kąsek