Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z serem i mandarynkamiPrzygotowanie masy serowej i mandarynek
Ser dokładnie ugniatam widelcem razem z żółtkiem, masłem oraz cukrem waniliowym. Mandarynki obieram i dzielę na cząstki. Każdą cząstkę mandarynki przekrawam wzdłuż na pół.
Wykrawanie ciasta
Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką o dużej średnicy wykrawam w cieście krążki. W połowie krążków wykrawam szklanką o małej średnicy mniejsze krążki. Powstałe obręcze układam na większych krążkach lekko je dociskając. Kawałki ciasta układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Przygotowanie do pieczenia
Na środek nakładam porcję masy serowej. Wyrównuję. Na masie serowej układam kawałki mandarynek. Ciastka piekę około 14 minut (7 minut z termoobiegiem i 7 minut bez termoobiegu) w temperaturze 180 stopni.
Magdalena88
niezły kąsek