Sposób przygotowania:
Szybkie ciastka z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozwinąć pokroić na paski o szerokości 8 -10 cm.
Każdy pasek przeciąć na pół aby wyszły 2 ciastka.
Z jednej strony na ciasto nałożyć serek biały, a na ser nałożyć konfiturę morelową przykryć drugą częścią ciasta.
Brzegi posmarować rozbełtanym żółtkiem i dokładnie zlepić.
Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia górę ciastek posmarował żółtkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 -20 minut.
Każdy pasek przeciąć na pół aby wyszły 2 ciastka.
Z jednej strony na ciasto nałożyć serek biały, a na ser nałożyć konfiturę morelową przykryć drugą częścią ciasta.
Brzegi posmarować rozbełtanym żółtkiem i dokładnie zlepić.
Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia górę ciastek posmarował żółtkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 -20 minut.
gusia1000