Sposób przygotowania:
Ciastka kokosoweWykonanie ciastek
Do misy wkładamy miękką margarynę , dodajemy do niej ksylitol i miksujemy aż powstanie jednolita masa.
Do masy z margaryny i ksylitolu dodajemy żółtka i nadal miksujemy.
Przesiewamy obydwie mąki ( kokosowa i pszenna) oraz proszek do pieczenia ,dodajemy do masy " maślanej".
Nadal miksujemy koło 15 minut.
Teraz bierzemy końcówkę od rękawa cukierniczego i wciskamy ciasto.
Końcówka makaronik równo nad papierem wyciskamy, a potem przecinamy nożem. Wychodzą proste fajne ciasteczka. Pieczemy je koło 15 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem jeśli macie ochotę .
zbysiowa
lalunia
Możesz i więcej mam ich sporo :) Pyszne o smaku kokosa polecam :)