lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciastka kokosowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciastka przygotowałam łącznie z pieczeniem w ciągu 40 minut. Wyszły niezwykle kruche dodatek mąki kokosowej jest wyczuwalny. Można powiedzieć , że parę składników a jaka radość w domu :) zwłaszcza dla dzieci.

Ciastka kokosowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ciastka kokosowe

Składniki :

Sposób przygotowania:

Ciastka kokosowe

Wykonanie ciastek

Do misy wkładamy miękką margarynę , dodajemy do niej ksylitol i miksujemy aż powstanie jednolita masa.
Do masy z margaryny i ksylitolu dodajemy żółtka i nadal miksujemy.
Przesiewamy obydwie mąki ( kokosowa i pszenna) oraz proszek do pieczenia ,dodajemy do masy " maślanej".
Nadal miksujemy koło 15 minut.
Teraz bierzemy końcówkę od rękawa cukierniczego i wciskamy ciasto.
Końcówka makaronik równo nad papierem wyciskamy, a potem przecinamy nożem. Wychodzą proste fajne ciasteczka. Pieczemy je koło 15 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem jeśli macie ochotę .

Ciastka kokosowe
Do misy wkładamy miękką margarynę , dodajemy do niej ksylitol i miksujemy
Ciastka kokosowe
Miksujemy na jednolity krem maślany , bez żadnych grudek
Ciastka kokosowe
Do masy z margaryny i ksylitolu dodajemy żółtka i nadal miksujemy.
Ciastka kokosowe
Nadal miksujemy koło 15 minut. Teraz bierzemy końcówkę od rękawa cukierniczego i wciskamy ciasto.
Ciastka kokosowe
Końcówka makaronik równo nad papierem wyciskamy,

Tagi:

ciastka deser