Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe
Jogurt wykładamy do naczynia, w którym będziemy przygotowywać ciasto. Pojemniczek po jogurcie myjemy i odmierzamy nim kolejne składniki ciasta. Dodajemy kolejno mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oba rodzaje cukru, jajka i olej.
Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą łyżką. Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną. Moja forma była średnicy 16 cm. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą łyżką. Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną. Moja forma była średnicy 16 cm. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.
![Ciasto jogurtowe Ciasto jogurtowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-jogurtowe-447306.jpg)
![Ciasto jogurtowe Ciasto jogurtowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-jogurtowe-447307.jpg)
![Ciasto jogurtowe Ciasto jogurtowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-jogurtowe-447308.jpg)
![Ciasto jogurtowe Ciasto jogurtowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-jogurtowe-447310.jpg)