żabka

żabka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Ciasto jogurtowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne, rozpływające się w ustach ciasto

Ciasto jogurtowe

Składniki:

Ciasto jogurtowe

 

  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 margaryna
  • 500 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 jajek
  • 20 dag cukru
  • 1 aromat śmietankowy

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowe
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenie. Masło, cukier, żółtka i aromat utrzeć na gładką masę. Do masy dodawać stopniowo mąkę i cały czas mieszać. Następnie dodać jogurt i wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto przełozyc do foremki i piec około 50 minut.

Tagi:

jajko jajka