Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe
Przygotowujemy 2 miski.Do jednej wlewamy jajka, olej i jogurt, mieszamy razem. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia, mieszamy.
Suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto.
Wyrównujemy i wstawiamy ciasto do rozgrzanego piekarnika. Ciasto pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu wyjmujemy ciasto i studzimy.Już zimne polewamy polewą i dekorujemy. blaszka 24x24
Suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto.
Wyrównujemy i wstawiamy ciasto do rozgrzanego piekarnika. Ciasto pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu wyjmujemy ciasto i studzimy.Już zimne polewamy polewą i dekorujemy. blaszka 24x24