Sposób przygotowania:
Ciasto miętusek
Białka ubijamy z solą i szczyptą cukru . Gdy będą sztywne dodajemy cukier , mieszamy i stopniowo dodajemy żółtka , mąkę , proszek do pieczenia , kisiel i sok z cytryny . Masę biszkoptową pieczemy w prostokątnej blasze ok. 1/2 godz. w temp. 180 st. Po ostudzeniu dzielimy na dwie części . Nadzienie : miętę zaparzamy w szklance wrzątku przez ok 15 min . Przecedzamy i do naparu dodajemy 1 szkl . wrzątku , dodajemy galaretkę i 2 łyżki żelatyny . Dokładnie mieszamy , aby nie było grudek z galaretki . Pozostawiamy do stężenia . Śnieżki ubijamy z mlekiem . Łączymy z tężejącą galaretką . W osobnym naczyniu przygotowujemy galaretkę wg. przepisu na wierzch ciasta . Układamy : biszkopt - nadzienie miętowe - galaretka . Można dodać delicje do nadzienia.