Sposób przygotowania:
Ciasto milionera
Mąkę i cukier puder przesiewam. Dodaje proszek do pieczenia, masło i żółtka. Zagniatam ciasto. Chłodzę przez dwie godziny. Następnie ciasto wałkuje na wielkość formy do pieczenia. U mnie jest to okrągła forma. Piekę około 30 minut w 180 stopniach. Studzę.
Na wystudzone ciasto smaruję masę kajmakową. Chłodzę w lodówce przez około 30 minut.
Czekoladę łamie na kawałki. Rozpuszczam wraz z masłem nad kąpielą wodna. Polewam zimne ciasto. Ponownie chłodzę w lodówce.
Na wystudzone ciasto smaruję masę kajmakową. Chłodzę w lodówce przez około 30 minut.
Czekoladę łamie na kawałki. Rozpuszczam wraz z masłem nad kąpielą wodna. Polewam zimne ciasto. Ponownie chłodzę w lodówce.