Sposób przygotowania:
Tarta kajmakowo-czekoladowa
1. Najpierw mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i margarynę dać do miski.
2. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto.
3. Formę do pieczenia tarty posmarować lekko margaryną i posypać bułką tartą.
4. Ciasto wałkować. Wylepić nim formę do pieczenia tarty. Ciasto nakłuwać jeszcze widelcem.
5. Tartę piec przez około 25 minut w 180 stopniach.
6. Z kolei czekoladę wraz z kajmakiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Masą posmarować tartę i odstawić do zastygnięcia.
7. Na koniec czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nią tartę.
8. Gotowe! Smacznego!
2. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto.
3. Formę do pieczenia tarty posmarować lekko margaryną i posypać bułką tartą.
4. Ciasto wałkować. Wylepić nim formę do pieczenia tarty. Ciasto nakłuwać jeszcze widelcem.
5. Tartę piec przez około 25 minut w 180 stopniach.
6. Z kolei czekoladę wraz z kajmakiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Masą posmarować tartę i odstawić do zastygnięcia.
7. Na koniec czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nią tartę.
8. Gotowe! Smacznego!