Sposób przygotowania:
Tarta z kajmakiem i bitą śmietaną
Mąkę, cukier i masło posiekać nożem. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto. Włożyć do woreczka śniadaniowego lub zawinąć w folię i wstawić do lodówki na pół godziny.
Po wyjęciu ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty o średnicy 24 cm. Przykryć folią aluminiową i wysypać, np. fasolą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 minut, następnie zdjąć folię z fasolą i piec następne 10 minut.
Po ostygnięciu ciasta nałożyć na nie kajmak. Śmietanę ubić ze śmietan-fixami i cukrem waniliowym.
Nanieść na kajmak. Wstawić do lodówki na około godzinę.
Po wyjęciu ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty o średnicy 24 cm. Przykryć folią aluminiową i wysypać, np. fasolą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 minut, następnie zdjąć folię z fasolą i piec następne 10 minut.
Po ostygnięciu ciasta nałożyć na nie kajmak. Śmietanę ubić ze śmietan-fixami i cukrem waniliowym.
Nanieść na kajmak. Wstawić do lodówki na około godzinę.