Sposób przygotowania:
Ciasto na naleśniki
Jajko roztrzepać z mlekiem, wsypać przesianą mąkę. Ciasto wyjdzie nie za rzadkie nie za gęste:) Smażyć na rozgrzanym oleju (dosłownie kapka) z obu stron na złoty kolor.
Czasem bezpośrednio do ciasta wlewam 1 łyżkę oleju, wtedy już smażę naleśniczki na suchej teflonowej patelni.
Nadziewać wedle gustu, u mnie na zdjęciu ze śmietaną 18% wymieszaną z cukrem pudrem:) bardzo fajny smaczek osiągniemy jeśli dodatkowo posmarujemy śliwkową konfiturą.
Czasem bezpośrednio do ciasta wlewam 1 łyżkę oleju, wtedy już smażę naleśniczki na suchej teflonowej patelni.
Nadziewać wedle gustu, u mnie na zdjęciu ze śmietaną 18% wymieszaną z cukrem pudrem:) bardzo fajny smaczek osiągniemy jeśli dodatkowo posmarujemy śliwkową konfiturą.