Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z bezą owsianą
Zmąki cukru ,cukru waniliowego,margaryny,jajkai proszku do pieczenia zagniatamy ciasto które chłodzimy w lodówce pół godziny.Schlodzone ciasto dajemy do tortownicy 26-28 wyłozonej papierem do pieczenia.Na ciasto dajemy masę ,krówkową ,sypiemy orzechy ,następnie scieramy czekoladę.Białka ubijamy dodajemy cukier do ubitych białek dodajemy płatki owsiane całość wymieszać wyłozyć nawierzch ciasta.
Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st na 25-35 minut pieczemy na złoty kolor.Po wystudzeniu ciast mozna ozdobić rozpuszczoną czekoladą.
POLECAM !!!
Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st na 25-35 minut pieczemy na złoty kolor.Po wystudzeniu ciast mozna ozdobić rozpuszczoną czekoladą.
POLECAM !!!
Netka
gusia1000