gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ciasto orzechowe z bezą owsianą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne ale trochę słodkie co nieco do kawusi.

Ciasto orzechowe z bezą owsianą

Składniki:

Ciasto orzechowe z bezą owsianą

 

  • ciasto
  • 6,5 dkg margaryny
  • 6,5 dkg cukru
  • 15 dkg mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1cukier waniliowy
  • 1jajko
  • masa
  • 1./2puszki masy krówkowej
  • 1 szklanka orzechów włoskich posiekanych
  • pół tabliczki czekolady
  • 3 białka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka płatków owsianych

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe z bezą owsianą
Zmąki cukru ,cukru waniliowego,margaryny,jajkai proszku do pieczenia zagniatamy ciasto które chłodzimy w lodówce pół godziny.Schlodzone ciasto dajemy do tortownicy 26-28 wyłozonej papierem do pieczenia.Na ciasto dajemy masę ,krówkową ,sypiemy orzechy ,następnie scieramy czekoladę.Białka ubijamy dodajemy cukier do ubitych białek dodajemy płatki owsiane całość wymieszać wyłozyć nawierzch ciasta.
Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st na 25-35 minut pieczemy na złoty kolor.Po wystudzeniu ciast mozna ozdobić rozpuszczoną czekoladą.

POLECAM !!!