Sposób przygotowania:
Clafoutis z gruszką i ananasem
Masło roztopić i lekko przestudzić. 3 małe płaskie foremki do zapiekania posmarować masłem. Ananasa obrać, usunąć twardy rdzeń. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne. Ananasa i gruszkę pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać i ułożyć w trzech foremkach.
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy, lekko je ubić trzepaczką. Wsypać do nich mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Wlać mleko i roztopione masło, dokładnie rozmieszać. Przygotowane ciasto rozlać na owoce w foremkach.
Piec w 180 stopniach przez ok. 45 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić. Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem.
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy, lekko je ubić trzepaczką. Wsypać do nich mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Wlać mleko i roztopione masło, dokładnie rozmieszać. Przygotowane ciasto rozlać na owoce w foremkach.
Piec w 180 stopniach przez ok. 45 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić. Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem.
Cukiereczek13
edytaha
2milutka