p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

creme batido Śmietankowy puch owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Śmietankowy puch owocowy creme batido (chantilly)

creme batido Śmietankowy puch owocowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

creme batido Śmietankowy puch owocowy

 

  • 330 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • rodzynki do dekoracji

Sposób przygotowania:

creme batido Śmietankowy puch owocowy
Desery na bazie bitej śmietany -creme batido (chantilly) często goszczą w kuchni portugalskiej. Śmietanę 30% schłodzić w lodówce i ubić z cukrem pudrem. Nektarynkę umyć, osuszyć, usunąć pestkę i zetrzeć na tarce o małych oczkach na mus. Mus dodać do ubitej śmietany i miksować aby powstał puch. Nakładać do szklanych pucharków. Śmietankowy puch owocowy udekorować paseczkami nektarynki i rodzynkami.
creme batido Śmietankowy puch owocowy
Śmietanę 30% schłodzić w lodówce i ubić z cukrem pudrem
creme batido Śmietankowy puch owocowy
Bitą śmietanę ubijamy na puch wraz z musem z nektarynki