Sposób przygotowania:
Cudaczki
Ciasto: Zagniatamy cisto z 1 szklanki mąki, dwóch żółtek, margaryny, oraz 2 łyżki śmietany. Wyrabiamy, rozwałkowujemy na grubość 5 mm i wycinamy koła literatką. Pieczemy na blaszce wysmarowanej tłuszczem 25 min w temp 180 stopni. Krem: 2/3 mleka zagotowujemy z 2 łyżkami cukrem, do gotującego dodajemy zawiesinę: resztę mleka dokładnie roztrzepaną z jednym żółtkiem, 1 łyżką mąki ziemniaczanej i 1 łyżką mąki pszennej. Gotujemy do zgęstnienia. Beza: Pozostałe 3 żółtka ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder, ubijamy 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej i ocet. Odrysowujemy na pergaminie koła od literatki z drugiej strony smarujemy tłuszczem i układamy kleksy masy. Pieczemy w temp 150 stopni 30 min, po czym wyłączamy piekarnik i tak trzymamy jeszcze 30min nie otwieramy piecyka.Śmietana: 8 łyżek śmietany ubijamy na sztywno z 1 łyżką cukru. Składamy: Ciasto-krem-śmietana-beza.