goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Cukier różany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taki cukier jest świetnym dodatkiem do deserów, herbaty

Cukier różany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukier różany

 

  • cukier 1 kg
  • płatki róży 3 garście

 

Sposób przygotowania:

Cukier różany
Oczyszczone płatki róży (suche) dokładnie ucieramy w moździerzu (ewentualne miksujemy w blenderze). Róża powinna delikatnie puścić sok. Różę przekładamy do cukru i ucieramy dość długo - tak by cukier nabrał jasno różowego koloru. Następnie cukier suszymy na powietrzu. Takim cukrem słodzimy herbatę, dodajemy do ciastek, deserów.
Cukier różany
Oczyszczone płatki róży ucieramy w moździerzu
Cukier różany
Następnie cukier suszymy kilka dni na powietrzu