katarzynagotuje

katarzynagotuje

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Ćwiartki z kurczaka z miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne cwiartki z kurczaka z miętą.

Ćwiartki z kurczaka z miętą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ćwiartki z kurczaka z miętą

 

  • 3 świartki z kurczaka,
  • kilka listków świeżej mięty,
  • papryka słodka czerwona,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 1 łyżka oleju.

Sposób przygotowania:

Ćwiartki z kurczaka z miętą
Ćwiartki z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso doprawić solą i pieprzem, słodką czerwoną papryką i wlać łyzkę oleju, wszystko dokładnie wymieszać w misce. Ułozyć w naczyniu żaroodpornym. Listki mięty umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Mięso posypać miętą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec przez 50-60min.
Ćwiartki z kurczaka z miętą
Umyte, osuszone i już przyprawione ćwiartki z kurczaka.
Ćwiartki z kurczaka z miętą
Kilka świeżo zerwanych listków mięty do posiekania.
Ćwiartki z kurczaka z miętą
Posiekana mięta. Mięso posypane miętą wkładamy do piekarnika.
Ćwiartki z kurczaka z miętą
Upiecone ćwiartki z kurczaka ze świężą miętą.