Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Cynamonowa ambrozja

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zaparzyć kawę z cynamonem, najlepiej w ekspresie. Mleko podgrzać, aby było ciepłe i

Cynamonowa ambrozja

Składniki:

Cynamonowa ambrozja

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowa ambrozja
Zaparzyć kawę z cynamonem, najlepiej w ekspresie. Mleko podgrzać, aby było ciepłe i spienić przy użyciu ręcznego ubijaka lub trzepaczki. Do wysokiego naczynia wsypać cukier i do niego wlać podgrzane mleko - tak, aby zajmowało 2/3 objętości naczynia. Wymieszać, aby rozpuścił się cukier. Następnie, delikatnie po łyżce wlać kawę, by utworzyły się 2 warstwy - mleko na spodzie i kawa na górze. Ubić śmietanę kremówkę, nałożyć na wierzch oraz posypać cynamonem.

Tagi:

ambrozja kawa