Sposób przygotowania:
Cytrynowa babeczka z kubeczkaETAP 1:
Jajko wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać do niego mleko i olej i dokładnie wymieszać. W drugiej miseczce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy oraz kisiel.
Składniki suche wsypać do jajka rozmieszanego z mlekiem i olejem. Wymieszać łyżką na jednolite ciasto. Dodać na koniec zapach cytrynowy.
Duży kubek posmarować odrobiną masła i wysypać mąką. Gotowe ciasto wlać do przygotowanego kubka. Wstawić do mikrofali i piec ok. 2-3 minut na mocy 700W. Sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone.
Ciasto posypać cukrem pudrem. Można wyjąć z kubka lub jeść bezpośrednio z niego. Ciasto jest najlepsze na gorąco. Najlepiej użyć do babki dużego kubka lub zrobić ją w 2 filiżankach bo ciasto mocno rośnie i może wykipieć.
SylaUla