Sposób przygotowania:
Sernik twarogowo-jogurtowy z wiśniamiETAP 1:
W misie robota z hakiem utrzeć z podanych składników ciasto kruche, uformować w kulę, do woreczka i do lodówki na 2 godziny.
ETAP 2:
Ciasto rozwałkować, wyłożyć do blachy z papierem do pieczenia, nakłuwać widelcem, nakryć folią, wysypać kaszę owsianą lub groch, fasolę itp.. piec 15 minut w 190 C bez termoobiegu.
ETAP 3:
W misie robota utrzeć żółtka, cukier, aromat do białości, dodać jogurty, twaróg, budyń, kaszę manną i krótko połączyć składniki.
ETAP 4:
Dodać mocno ubitą pianę z białek, łyżką delikatnie wmieszać w sernik.
ETAP 5:
Sernik wyłożyć na podpieczony spód, powkładać wiśnie bez pestek, piec około 50-55 minut w 180C, grzanie góra dół, podawać jak będzie dobrze wystudzony.
SylaUla