Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Cytrynowa panga

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

i jeszcze jedno proste danie

Cytrynowa panga

Składniki:

Cytrynowa panga

 

  • 2 filety pangi
  • 2 jaja
  • 1/2 cytryny
  • przyprawa do ryb
  • po szczypcie soli i pieprzu
  • mąka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cytrynowa panga
Jaja i pozostałe przyprawy zmieszać ze sobą. Pandę dzielimy na połówki które maczamy w jau następnie panierujemy w mące i smazymy na rozgrzanym oleju z obu stron na miodowy kolor. Kładziemy na talerz, obok położyć połówkę cytryny. Przed zjedzeniem nacieramy ryby delikatnie cytryą co poprawi jej smak