anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Smażona panga w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Panga jest dość miękka i delikatna w smaku, warto czasem pomyśleć nad dodatkiem ziół do ryby, jak dla mnie to pasują doskonale.

Smażona panga w ziołach

Składniki:

Smażona panga w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Smażona panga w ziołach
Rybę rozmrozić, ja to robię wkładając płaty do ciepłej wody wtedy się nie sypią w czasie smażenia. Płaty osuszyć, przyprawić do smaku solą i pieprzem i oprószyć ziołami. Rybę obtoczyć w mące , następnie w roztrzepanym jajkach i w bułce tartej. Olej rozgrzać i smażyć rybę na złocisty kolor z obu stron.