gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Panga smażona w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowaną pangę bardzo lubię moje dzieci, smakuje również dorosłym. Polecam na kolację wigilijną lub jako danie na obiad.

Panga smażona w panierce

Składniki:

Panga smażona w panierce

 

Sposób przygotowania:

Panga smażona w panierce

ETAP 1:

Panga smażona w panierce
Rozmrożoną rybę kroimy na mniejsze kawałki.

Filety z pangi rozmrażamy, po czym osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody. Kroimy na kawałki.

ETAP 2:

Panga smażona w panierce
Pangę następnie przyprawiamy z obu stron.

Kawałki ryby przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

ETAP 3:

Panga smażona w panierce
Kawałki ryby maczamy w jaku i obtaczamy w bułce tartej.

Następnie pangę maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 4:

Panga smażona w panierce
Rybę w panierce smażymy na gorącym oleju.

Na koniec rybę smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.


Tagi:

panga