Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Filety z pangi w słodkiej papryce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna rybka usmażona w panierce przyprawiona m. in. słodką papryką. Warto ją podać z ziemniaczkami i surówką.

Filety z pangi w słodkiej papryce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety z pangi w słodkiej papryce

 

Sposób przygotowania:

Filety z pangi w słodkiej papryce
Ryby dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na połówki. Z obu stron oprószyć przyprawami. Jajko rozkłócić, rybkę obtoczyć w jajku. Potem obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać rybkę na rozgrzanym olej. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na kolor rumiany. Zdjąć z ognia i podawać. 
Filety z pangi w słodkiej papryce
Umytą i osuszoną rybkę dokładnie oprószyć przyprawami.
Filety z pangi w słodkiej papryce
Jajko roztrzepać i obtoczyć w nim rybkę.
Filety z pangi w słodkiej papryce
Po jaju rybkę obttoczyć w bułce tartej .
Filety z pangi w słodkiej papryce
Rybę usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.

Tagi:

jajko tarta jajka