Sposób przygotowania:
Cytrynowe lody na jogurcie
24 godziny wcześniej misę od maszynki do lodów wstawiłam do zamrażarki. Cytryny dokładnie wyszorowałam, sparzyłam wrzącą wodą i osuszyłam. Zesterem ścięłam sobie kilka paseczków skórki do ozdoby. Wycisnęłam sok. Wszystkie składniki umieściłam w wysokim plastikowym naczyniu i zmiksowałam. Naczynie wstawiłam do zamrażarki na około 4 godziny. Po tym czasie masę przemieszałam, wlałam do włączonej maszynki, i pozostawiłam w niej na około 20 minut. Zgęstniałą masę przełożyłam do zamykanego pojemniczka i wstawiłam ponownie do zamrażarki, żeby lody uzyskały odpowiednią konsystencję.
misia5
edytaha
Przepraszam Monisiu, dopiero udało mi się je opisać :)
Cukiereczek13
edytaha
Dziękuję Kasiu :) Lody jeszcze są, więc zapraszam :)
reanja
edytaha
Bardzo mi miło :)
2milutka
edytaha
Dzięki :)
monikaT83
edytaha
Dzięki Monisiu :)
monikaT83
edytaha
Oj Kochana, wszystkie plany mi się rypły, jestem uziemiona w Warszawie na dłuższy czas. Monisiu, jeśli zmieniasz na lepsze, to nie będę żałować, Poznań nie ucieknie :)
monikaT83
wiesz być może wrócimy na stale w rodzinne strony
edytaha
Mam nadzieję, że nie :) Sprawy zdrowotne, z którymi muszę się uporać. W takim razie Monisiu życzę Wam powodzenia :)
monikaT83
edytaha
Ja również dziękuję :*