kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1016]

Lody arbuzowo - jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne, lekkie lody arbuzowe. Przygotowane z mrożonego arbuza i jogurtu naturalnego, słodzone miodem. Polecam.

Lody arbuzowo - jogurtowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lody arbuzowo - jogurtowe

 

Sposób przygotowania:

Lody arbuzowo - jogurtowe
Pojemnik z mrożonym arbuzem wyjmujemy z zamrażarki i odstawiamy na 15 minut. Następnie mrożony arbuz przekładamy do kielicha blendera i dodajemy jogurt naturalny i miód. Blendujemy na gładką masę i przekładamy do pojemnika. Wstawiamy do zamrażarki.

Po 1 godzinie mrożenia wyjmujemy lody z zamrażarki i miksujemy. Wstawiamy ponownie do zamrażarki i robimy tak jeszcze co godzinę 5 razy. Później mrozimy lody przez całą noc.
Lody arbuzowo - jogurtowe
Mrożony arbuz przekładamy do kielicha blendera.
Lody arbuzowo - jogurtowe
Następnie do arbuza dodajemy jogurt naturalny.
Lody arbuzowo - jogurtowe
Do mrożonego arbuza i jogurtu dodajemy miód.
Lody arbuzowo - jogurtowe
Zblendowaną masę przekładamy do pojemnika i mrozimy.

Tagi:

lody desery