Sposób przygotowania:
Cytrynowe muffinki
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki suche a w drugiej misce wymieszać składniki mokre.
Następnie połączyć zawartość obu misek. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki na wysokość 3/4 foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 30-40 minut.
Po wystudzeniu dowolnie udekorować lub po prostu posypać cukrem pudrem, ja udekorowałam białą polewa czekoladowa i posypałam skórką pomarańczową.
Z podanych składników wyszło mi 12 muffinek.
Następnie połączyć zawartość obu misek. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki na wysokość 3/4 foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 30-40 minut.
Po wystudzeniu dowolnie udekorować lub po prostu posypać cukrem pudrem, ja udekorowałam białą polewa czekoladowa i posypałam skórką pomarańczową.
Z podanych składników wyszło mi 12 muffinek.