Sposób przygotowania:
Cytrynowe muffinki z białą czekoladą
Zaczynamy od roztopienia masła, gdyż powinno nieco ostygnąć. Następnie dokładnie myjemy cytryny, ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok. Sok wlewamy na pojemnika z miarką i dopełniamy mlekiem do 200ml. Sok cytrynowy zetnie mleko, ale tak właśnie ma być :) W jednej misce mieszamy mokre składniki: roztrzepane jajko, roztopione masło, mleko i sok z cytryny, a w drugiej suche- mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier, skórkę cytrynową i czekoladą pokrojoną w drobną kostkę. Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy, ale niezbyt dokładnie. Do każdego wgłębienia w blaszce do pieczenia muffinek wkładamy papilotkę. Do papilotek nakładamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Upieczone, ostudzone mufinki dekorujemy cukrowymi pisakami. Przepis na 12 babeczek