Sposób przygotowania:
cytrynowo brzoskwinioowy deser
Zagotowujemy wodę na nasze galaretki i przyrządzamy z instrukcja jak jest stylu na opakowaniu. (1 brzoskwiniowa i jedna cytrynowa- drugą zostawiamy)
Odstawiamy do zastygnięcia. Oczywiście galaretki robimy w osobnych naczyniach.
Nasze herbatniki kruszymy.
Rozpuszczamy w rondelku 3 łyżki margaryny, dodajemy, dodajemy pokruszone do tego herbatniki i dwie łyżki miodu. Mieszamy dokładnie.
Do pucharków nakładamy na sam spód po czubatej łyżce tej masy herbatnik owej.
Galaretkę kroimy w kostkę i posypujemy wpierw cytrynową. kładziemy po połówce brzoskwini z puszki.
Teraz dopiero robimy naszą kolejną galaretkę cytrynową, ale nie może całkiem zastygnąć. Tylko tak delikatnie.
Ubijamy naszą kremówkę. Dodajemy tężącą się galaretkę i miksujemy delikatnie na wolnych obrotach i na koniec rozpuszczamy w ciepłej wodzie żelatyne po czym dodajemy do pianki naszej.
Naszą piankę wykładamy na brzoskwinie. po dwie czubate łyżki. i na to posypujemy brzoskwiniową galaretką. i polewamy delikatnie polewą czekoladową. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki
Odstawiamy do zastygnięcia. Oczywiście galaretki robimy w osobnych naczyniach.
Nasze herbatniki kruszymy.
Rozpuszczamy w rondelku 3 łyżki margaryny, dodajemy, dodajemy pokruszone do tego herbatniki i dwie łyżki miodu. Mieszamy dokładnie.
Do pucharków nakładamy na sam spód po czubatej łyżce tej masy herbatnik owej.
Galaretkę kroimy w kostkę i posypujemy wpierw cytrynową. kładziemy po połówce brzoskwini z puszki.
Teraz dopiero robimy naszą kolejną galaretkę cytrynową, ale nie może całkiem zastygnąć. Tylko tak delikatnie.
Ubijamy naszą kremówkę. Dodajemy tężącą się galaretkę i miksujemy delikatnie na wolnych obrotach i na koniec rozpuszczamy w ciepłej wodzie żelatyne po czym dodajemy do pianki naszej.
Naszą piankę wykładamy na brzoskwinie. po dwie czubate łyżki. i na to posypujemy brzoskwiniową galaretką. i polewamy delikatnie polewą czekoladową. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki