Sposób przygotowania:
Cytrynowo-miętowe muffinki z sokiem jabłkowymCytryna z miętą:
Listki mięty należy drobno posiekać, natomiast skórka cytrynowa powinna być pokrojona na większe kawałki.
Masa:
W jednej misce należy wymieszać składniki suche, czyli mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia, a w drugiej mokre - jajko, olej, sok z cytryny i sok jabłkowy.
Wszystko razem wymieszać jedynie do połączenia się całości, a na końcu wmieszać skórkę cytrynową i posiekane listki mięty.
Pieczenie:
Blaszkę do pieczenia muffinek wysłać papilotkami, a papilotki napełnić ciastem - do 3/4 ich wysokości.
Muffiny wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Gotowe wyjąć z blachy i ostudzić.
gusia1000