Sposób przygotowania:
Galaretki na dwa kęsy
Mięso myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy zalewamy wodą by dość dużo zakryła mięso (i tak się wygotuje). Stawiamy do gotowania.
Obieramy marchew i dodajemy z przyprawami do mięsa. Gotujemy do miękkości mięsa. Marchew i por wyjmujemy trochę wcześniej. Wcześniej można też wyjąć łopatkę.
Mięso wyjmujemy i jak troszkę przestygnie drobno kroimy. Rosół przelewamy przez cedzak i odlewamy potrzebną nam ilość. Doprawiamy do smaku. W gorącym rosole rozprowadzamy żelatynę (na 1/2 litra 3 łyżeczki żelatyny).
Do przygotowanego rosołu dodajemy mięso, pokrojoną marchew i wszystko mieszamy ,jeśli trzeba doprawiamy ponownie do smaku. Nakładamy do przygotowanych pojemników (u mnie część małych po serkach). Odstawiamy do wystygnięcia i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Obieramy marchew i dodajemy z przyprawami do mięsa. Gotujemy do miękkości mięsa. Marchew i por wyjmujemy trochę wcześniej. Wcześniej można też wyjąć łopatkę.
Mięso wyjmujemy i jak troszkę przestygnie drobno kroimy. Rosół przelewamy przez cedzak i odlewamy potrzebną nam ilość. Doprawiamy do smaku. W gorącym rosole rozprowadzamy żelatynę (na 1/2 litra 3 łyżeczki żelatyny).
Do przygotowanego rosołu dodajemy mięso, pokrojoną marchew i wszystko mieszamy ,jeśli trzeba doprawiamy ponownie do smaku. Nakładamy do przygotowanych pojemników (u mnie część małych po serkach). Odstawiamy do wystygnięcia i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.