Sposób przygotowania:
Cytrynowe miniserniczki z bezą
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Składniki na ciasto zmieszaj ze sobą. Do natłuszczonych foremek na muffinki przesyp tyle ciasta, aby przykryło spód i ugnieć. Piecz przez 8 minut, do uzyskania złotego koloru. Wyciągnij i obniż temperaturę piekarnika do 160°C.
Serek ubijaj aż będzie gładki, a następnie powoli dodaj cukier cały czas ubijając. Wmiksuj mąkę ziemniaczaną, skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy. Następnie dodawaj pojedynczo jajka, dokładnie mieszając po każdym dodaniu. Masę serową przełóż na podpieczone spody. Piecz 18 minut (masa serowa powinna być odrobinę luźna). Wystudź.
Podnieś temperaturę piekarnika do 180°C. Białka ubij na sztywną pianę wraz z sokiem z cytryny. Następnie powoli dodawaj cukier cały czas ubijając. Na koniec wmieszaj mąkę ziemniaczaną. Białka przełóż do szprycy i wyciśnij na każdy z miniserniczków. Piecz 6 minut lub do czasu aż beza lekko zbrązowieje. Przestudź i podawaj.
Przepis z Polsat Food Network
Serek ubijaj aż będzie gładki, a następnie powoli dodaj cukier cały czas ubijając. Wmiksuj mąkę ziemniaczaną, skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy. Następnie dodawaj pojedynczo jajka, dokładnie mieszając po każdym dodaniu. Masę serową przełóż na podpieczone spody. Piecz 18 minut (masa serowa powinna być odrobinę luźna). Wystudź.
Podnieś temperaturę piekarnika do 180°C. Białka ubij na sztywną pianę wraz z sokiem z cytryny. Następnie powoli dodawaj cukier cały czas ubijając. Na koniec wmieszaj mąkę ziemniaczaną. Białka przełóż do szprycy i wyciśnij na każdy z miniserniczków. Piecz 6 minut lub do czasu aż beza lekko zbrązowieje. Przestudź i podawaj.
Przepis z Polsat Food Network