Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Czekolada aż palce lizać

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Budyń, kakao i cukier oraz cukier waniliowy rozpuścić w połowie szklanki zimnego mleka

Czekolada aż palce lizać

Składniki:

Czekolada aż palce lizać

 

  • 1 litr mleka
  • 1 budyń czekoladowy z cukrem
  • 5 łyżek czekolady lub kakao
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta cynamonu
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Czekolada aż palce lizać
Budyń, kakao i cukier oraz cukier waniliowy rozpuścić w połowie szklanki zimnego mleka , natomiast resztę mleka zagotować ze szczyptą soli. Wlać rozpuszczony budyń z dodatkami i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając do chwili, gdy czekolada zgęstnieje. Cały czas pilnując.
Nalać do filiżanek i oprószyć cynamonem. Jeśli korzystamy z aromatu należy wlać go do gotującej się czekolady.