ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Czekolada na gorąco wg ajo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prawdziwie czekoladowa gorąca czekolada. Idealna na poprawę nastroju :)

Czekolada na gorąco wg ajo Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czekolada na gorąco wg ajo

 

  • gorzka czekolada, 100g (musi być dobrej jakości, min. 70%)
  • mleko, 200ml
  • śmietanka, 100ml
  • kakao, 2 łyżeczki
  • cynamon, 1/2 łyżeczki
  • cukier, 2 łyżeczki

 

  • Na wierzch:
  • bita śmietana, odrobina cynamonu i kardamonu

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco wg ajo
Połamaną czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu z mlekiem i śmietanką.Dodajemy kakao, cukier (można dodać więcej jeśli chcemy żeby czekolada była słodka) i cynamon. Mieszamy do momentu połączenia składników. Przelewamy do kubków, dodajemy bitą śmietanę, posypujemy kardamonem i cynamonem. Smacznego :)
Czekolada na gorąco wg ajo
Ważna jest dobtrej jakosci gorzka czekolada :):):)
Czekolada na gorąco wg ajo
Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i śmietanką