MamaZuzi

MamaZuzi

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Czekolada własnej roboty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobra czekolada własnej roboty.

Czekolada własnej roboty

Składniki:

Czekolada własnej roboty

 

  • 4 łyżki kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 paczka mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Czekolada własnej roboty
Margarynę rozpuszczamy w garnku. Dodajemy kakao, cukier, wode i mieszamy. Następnie dodajemy mleko w proszku. I dokładnie mieszamy. W między czasie na blaszkę wykładamy sobie folie aluminiową. A na to wylewamy naszą masę. Po ostudzeniu wkłądamy do lodówki i czekamy aż masa stwardnieje.

Tagi:

czekolada