szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Czekoladki z nadzieniem kokosowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Do tej pory nie wiedziałam, że zrobienie czekoladek w domu jest tak proste i szybkie. Walentynkowy poczęstunek gotowy.

Czekoladki z nadzieniem kokosowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czekoladki z nadzieniem kokosowym

 

Sposób przygotowania:

Czekoladki z nadzieniem kokosowym
Ciemną czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy pędzelkiem małe papilotki i wkładamy do zamrażalnika na kilka minut. Wyciągamy z zamrażalnika, nakładamy pędzelkiem kolejną cienką warstwę czekolady i do zamrażalnika na 2-3 minuty. Ja ten proces powtórzyłam jeszcze raz. Białą czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę mieszamy z mleczkiem zagęszczonym i wiórkami kokosowymi. Mleka dałam dwa razy więcej niż białej czekolady. Przygotowaną masą na nadzienie wypełniamy środki czekoladek do 3/4 wysokości papilotki i wstawiamy do zamrażalnika na 5 minut. Po wyjęciu zalewamy dno ciemną czekolada, aby zamknąć czekoladkę. Czekoladki wkładamy jeszcze na 15 minut do lodówki, aby stwardniały.
Czekoladki z nadzieniem kokosowym
Ciemna czekolada będzie na zewnątrz, a nadzienie z białej.
Czekoladki z nadzieniem kokosowym
Na nadzienie łączymy białączekoladę z mleczkiem i kokosem.

Tagi:

czekolada