Sposób przygotowania:
Czekoladki z nadzieniem kokosowym
Ciemną czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy pędzelkiem małe papilotki i wkładamy do zamrażalnika na kilka minut. Wyciągamy z zamrażalnika, nakładamy pędzelkiem kolejną cienką warstwę czekolady i do zamrażalnika na 2-3 minuty. Ja ten proces powtórzyłam jeszcze raz. Białą czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę mieszamy z mleczkiem zagęszczonym i wiórkami kokosowymi. Mleka dałam dwa razy więcej niż białej czekolady. Przygotowaną masą na nadzienie wypełniamy środki czekoladek do 3/4 wysokości papilotki i wstawiamy do zamrażalnika na 5 minut. Po wyjęciu zalewamy dno ciemną czekolada, aby zamknąć czekoladkę. Czekoladki wkładamy jeszcze na 15 minut do lodówki, aby stwardniały.
marietta