Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Czekoladowa Kawa Vandermint

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i pobudzająca kawa z nutką czekolady i likieru

Czekoladowa Kawa Vandermint

Składniki:

Czekoladowa Kawa Vandermint

 

  • 60 g półsłodkiej czekolady, startej
  • 500 ml kawy
  • 60 ml cukru (1/4 filiżanki)
  • 250 ml chudej śmietanki
  • 80 ml czekoladowego likieru Vandermint
  • 60 ml likieru Creme de Cacao
  • 125 ml śmietany do ubicia
  • 4 czereśnie maraschino (dekoracyjne czereśnie koktajlowe z ogonkiem)
  • 4 pałeczki czekoladowo- miętowe

Sposób przygotowania:

Czekoladowa Kawa Vandermint
W rondelku wymieszać czekoladę, kawę, cukier i śmietankę. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić przez 2 minuty. Wmieszać likiery i dusić dodatkowo przez 1 minutę.

Przelać do kubków. Śmietanę ubić, położyć na wierzch napoju. Udekorować czereśniami i czekoladowymi pałeczkami.

Tagi:

kawa czekolada