paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

czekoladowe dekoracje do ciast. i deseró

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zamiast kupować możesz sama pobawić się w ich robienie

czekoladowe dekoracje do ciast. i deseró

Składniki:

czekoladowe dekoracje do ciast. i deseró

 

  • 1 tabliczka czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

czekoladowe dekoracje do ciast. i deseró
Przygotowujemy na blacie papier do pieczenia. Czekoladę rozpakowujemy z opakowania. Następnie łamiemy ją na mniejsze kawałki. Wszystkie części przekładamy do woreczka foliowego przystosowanego do zanurzania w gorącej wodzie. Zalewamy woreczek gorącą wodą, obracamy nim powoli tak aby czekolada wewnątrz jego się roztopiła. Odcinamy jeden róg woreczka i powoli wyciskamy czekoladę formując ozdoby: serca, kwiatki, kokardy itp. Tak przygotowane pozostawiamy do ponownego zastygnięcia czekolady i delikatnie zdejmujemy z papieru.

Tagi:

czekolada