Sposób przygotowania:
Czekoladowe Krążki
W garnku z podwójnym dnem roztopić czekoladę. Masło ubić, wmieszać cukier i jajka,
Mąkę, sól, kakao i proszek do pieczenia przesiać. Dodawać do mieszaniny ze śmietany na przemian z mlekiem. Dodać wanilię i przechowywać w lodówce przez 4 godziny. Zrolować w wałek o kształcie cygara, pokroić w krążki.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10-12 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.
Mąkę, sól, kakao i proszek do pieczenia przesiać. Dodawać do mieszaniny ze śmietany na przemian z mlekiem. Dodać wanilię i przechowywać w lodówce przez 4 godziny. Zrolować w wałek o kształcie cygara, pokroić w krążki.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10-12 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.