Sposób przygotowania:
Czekoladowy pudding chlebowy
Mleko podgrzać tak, żeby było bardzo ciepłe. Jajka ubić na puszysty krem. Dodać do nich cukier, cukier waniliowy i kakao, dokładnie wymieszać. Do ubitych jajek powoli wlewać mleko i jeszcze chwilę ubijać. Foremkę do zapiekania (użyłam foremki o boku ok. 25 cm, ale lepiej dać mniejszą, a wyższą) posmarować masłem. Chleb tostowy pokroić w dużą kostkę, ułożyć w dwóch warstwach w foremce. Chleb zalać przygotowaną jajeczno-mleczną masą. Odłożyć na kilka minut, żeby chleb się namoczył. Po kilku minutach foremkę wstawić do piekarnika. Piekarnik ustawić na 180 stopni. Piec przez ok. 40 minut. Pudding podawać ciepły z dodatkiem np. dżemu brzoskwiniowego.