Sposób przygotowania:
Czerwono-zielona sałatka z kurczakiem
Pierś kurczaka pokroić w paski i oprószyć solą prowansalską.
Patelnię grillową skropić olejem i dobrze rozgrzać, ugrillować mięsko i wystudzić.
Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Ser również porwać na kawałki.
Pomidorki pokroić w ćwiartki a ugrillowanego kurczaka na małe kawałki. Dodać do sałaty i sera.
Wszystko wymieszać. Skropić olejem rydzowym oraz oprószyc przyprawą do sałatek i jeszcze raz wymieszać.
Patelnię grillową skropić olejem i dobrze rozgrzać, ugrillować mięsko i wystudzić.
Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Ser również porwać na kawałki.
Pomidorki pokroić w ćwiartki a ugrillowanego kurczaka na małe kawałki. Dodać do sałaty i sera.
Wszystko wymieszać. Skropić olejem rydzowym oraz oprószyc przyprawą do sałatek i jeszcze raz wymieszać.