MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Czikita Amu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rarytas dla każdego który mozna zrobic w kilka minut. Wystarczą chęci:)

Czikita Amu

Składniki:

Czikita Amu

 

  • 8 bananów najlepiej zielonych
  • sok wyciśnięty z jednej pomarańczy
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 15 dag rodzynek
  • ok 5 łyżek margaryny lub masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Czikita Amu
Banany obieramy ze skórki i kroimy na ok jednocentymetrowe krążki. Margarynę lub masło rozpuszczamy na patelni. Na rozgrzany tłuszcz kladziemy delikatnie pokrojone banany. Przysmażamy ok 2 minut,aby nabrały złotego koloru. Nalezy delikatnie obsmażac, aby sie nie rozwaliły i nie zrobiła paćka. Nastepnie zostawiamy na małym ogniu, posypujemy cukrem pudrem,a kolejno zalewamy sokami z pomarańczy i cytryny.. Dodajemy cukier waniliowy oraz rodzynki.Gdy zacznie się gotować zdejmujemy z ognia i banany gotowe są do spożycia