Kasia Hela Kielar

Kasia Hela Kielar

Kucharz
[Przepisów: 4]

Daiquiri i Frozen Daiquirina upalne lato

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ci, którzy zetknęli się do tej pory z Daiquiri, mogą być zaskoczeni prostotą receptury tego koktajlu, a także jego orzeźwiającym smakiem.

Daiquiri i Frozen Daiquirina upalne lato Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Daiquiri i Frozen Daiquirina upalne lato

 

  • 45 ml rumu
  • 20 ml świeżego soku z limonki
  • 10 ml syropu cukrowego
  • 1 limonka (do ozdobienia koktajlu)

Sposób przygotowania:

Daiquiri i Frozen Daiquirina upalne lato
Napełnij shaker (lub słoik) składnikami koktajlu oraz kostkami lodu i mocno wstrząśnij. Przelej zawartość do kieliszka koktajlowego. Całość ozdób zestem (skórką) z limonki.

Jeśli chcesz podnieść nieco poprzeczkę, spróbuj samodzielnie przyrządzić syrop cukrowy! Połącz w rondelku 2 szklanki cukru i 1 szklankę. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając aż cukier się rozpuści (nie doprowadź do wrzenia). Pozostaw syrop do ostygnięcia i gotowe!

W upalny wieczór możesz przygotować Frozen Daiquiri. Wystarczy wlać wszystkie składniki koktajlu do blendera i miksować z dużą ilością lodu, aż kompozycja zmieni się w jednolity, sorbetowy napój.
Daiquiri i Frozen Daiquirina upalne lato
Daiquiri - źródło: World Class Competition

Tagi:

koktajl drink