Sposób przygotowania:
Daiquiri i Frozen Daiquirina upalne lato
Napełnij shaker (lub słoik) składnikami koktajlu oraz kostkami lodu i mocno wstrząśnij. Przelej zawartość do kieliszka koktajlowego. Całość ozdób zestem (skórką) z limonki.
Jeśli chcesz podnieść nieco poprzeczkę, spróbuj samodzielnie przyrządzić syrop cukrowy! Połącz w rondelku 2 szklanki cukru i 1 szklankę. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając aż cukier się rozpuści (nie doprowadź do wrzenia). Pozostaw syrop do ostygnięcia i gotowe!
W upalny wieczór możesz przygotować Frozen Daiquiri. Wystarczy wlać wszystkie składniki koktajlu do blendera i miksować z dużą ilością lodu, aż kompozycja zmieni się w jednolity, sorbetowy napój.
Jeśli chcesz podnieść nieco poprzeczkę, spróbuj samodzielnie przyrządzić syrop cukrowy! Połącz w rondelku 2 szklanki cukru i 1 szklankę. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając aż cukier się rozpuści (nie doprowadź do wrzenia). Pozostaw syrop do ostygnięcia i gotowe!
W upalny wieczór możesz przygotować Frozen Daiquiri. Wystarczy wlać wszystkie składniki koktajlu do blendera i miksować z dużą ilością lodu, aż kompozycja zmieni się w jednolity, sorbetowy napój.