Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

delikatne brzoskwiniowe babeczki z lodam

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszne babeczki dla ochłody.........przepis z gazety

delikatne brzoskwiniowe babeczki z lodam

Składniki:

delikatne brzoskwiniowe babeczki z lodam

 

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 250 g serka mascarpone
  • 50 g cukru
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 200 g kremówki
  • 1 podkład biszkoptowy
  • lody Algida śmietankowa
  • sos czekoladowy
  • listki mięty dodekoracji

Sposób przygotowania:

delikatne brzoskwiniowe babeczki z lodam
Brzoskwinie pokroić na cienkie plasterki.
większą połową wyłożyć filiżanki, brzegi i dno.
Resztę owoców utrzeć z serkiem mascarpone, cukrem i sokiem z cytryny.Żelatynę rozpuścić i wymieszać z łyzką kremu, po czym połączyć z pozostałym kremem.Schłodzić.
Kremówkę ubić, dodać do tężejącej masy. Kremem ciasno wypełnic filiżanki, z biszkoptu wyciąć krążki i położyć na wierzch, docisnąć. schłodzić. Po paru godzinach wyciągnąć z lodówki i delikatnie wyciągnąć z filiżanek.