Deser Anioła

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kto kocha i czuje , w tych lodach zasmakuje , dla każdej damy taki deser mamy :)

Deser Anioła

Składniki:

Deser Anioła

 

  • 1/2 granatu
  • kilka łyżeczek cukru
  • około 100 ml wody
  • 2 gałki lodów waniliowych
  • plaster ciasta wonton ( 11cm x 11cm )
  • olej do smażenia
  • jajko
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Deser Anioła
Ten konkurs z daniami dla dam przypomniał mi , że dawno nie rozpieszczałam się kulinarnie , skupiłam się na rozpieszczaniu męża , ale koniec z tym - natchnęło mnie na kobiece delikatesy :)
Ten deser jest prosty i szybki w wykonaniu , więc możemy poświęcić chwilkę i tak się rozpieścić :) Ciasto wonton musi być rozmrożone - wpadłam na pomysł , żeby z niego zrobić chruściki - super szybkie i smakowite i chrupiące.Nasiona granatu ( osnówki ) musimy wyciągnąć z owocu , odstawić na bok.W małym rondelku ugotować wodę , dodać cukier , jak cukier się rozpuści to dodać nasiona , zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie około 20 minut.Plaster ciasta wonton kroimy na około 3 cm paski i formujemy chrusty , przed smażeniem musimy ciasto obtoczyć w rozbełtanym jajku.Smażymy na rozgrzanym oleju dosłownie chwilę z obu stron , odkładamy na ręcznik papierowy kuchenny , aby odsączyć z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.Nakładamy tak jak na zdjęciu . Polecam