Sposób przygotowania:
Deser Anioła
Ten konkurs z daniami dla dam przypomniał mi , że dawno nie rozpieszczałam się kulinarnie , skupiłam się na rozpieszczaniu męża , ale koniec z tym - natchnęło mnie na kobiece delikatesy :)
Ten deser jest prosty i szybki w wykonaniu , więc możemy poświęcić chwilkę i tak się rozpieścić :) Ciasto wonton musi być rozmrożone - wpadłam na pomysł , żeby z niego zrobić chruściki - super szybkie i smakowite i chrupiące.Nasiona granatu ( osnówki ) musimy wyciągnąć z owocu , odstawić na bok.W małym rondelku ugotować wodę , dodać cukier , jak cukier się rozpuści to dodać nasiona , zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie około 20 minut.Plaster ciasta wonton kroimy na około 3 cm paski i formujemy chrusty , przed smażeniem musimy ciasto obtoczyć w rozbełtanym jajku.Smażymy na rozgrzanym oleju dosłownie chwilę z obu stron , odkładamy na ręcznik papierowy kuchenny , aby odsączyć z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.Nakładamy tak jak na zdjęciu . Polecam
Ten deser jest prosty i szybki w wykonaniu , więc możemy poświęcić chwilkę i tak się rozpieścić :) Ciasto wonton musi być rozmrożone - wpadłam na pomysł , żeby z niego zrobić chruściki - super szybkie i smakowite i chrupiące.Nasiona granatu ( osnówki ) musimy wyciągnąć z owocu , odstawić na bok.W małym rondelku ugotować wodę , dodać cukier , jak cukier się rozpuści to dodać nasiona , zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie około 20 minut.Plaster ciasta wonton kroimy na około 3 cm paski i formujemy chrusty , przed smażeniem musimy ciasto obtoczyć w rozbełtanym jajku.Smażymy na rozgrzanym oleju dosłownie chwilę z obu stron , odkładamy na ręcznik papierowy kuchenny , aby odsączyć z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.Nakładamy tak jak na zdjęciu . Polecam
marietta