Sposób przygotowania:
Deser bananowo-truskawkowy
Zelatyne namoczyc w kilku lyzkach wody i odstawic.
Banany pokroic na plasterki i zmiksowac z 1,5 lyzki cukru, polowa cukru waniliowego i 250 ml. kefiru. Zelatyne podgrzac. Do miseczki dac kilka lyzek bananowej masy i polowe rozpuszczonej zelatyny, dobrze wymieszac i przelac do reszty masy bananowej mieszajac. Calosc przelac do pucharkow (mnie wyszly 4 porcje). Odstawic do stezenia do lodowki. Rozmrozone lub swieze truskawki zmiksowac z cukrem, cukrem waniliowym i pozostalym kefirem. Odlac kilka lyzek masy truskawkowej do miseczki i dodac do niej pozostala rozpuszczona zelatyne, wymieszac. Calosc dodac do reszty masy truskawkowej i przelac do pucharkow na stezala mase bananowa. Odstawic do lodowki.
Banany pokroic na plasterki i zmiksowac z 1,5 lyzki cukru, polowa cukru waniliowego i 250 ml. kefiru. Zelatyne podgrzac. Do miseczki dac kilka lyzek bananowej masy i polowe rozpuszczonej zelatyny, dobrze wymieszac i przelac do reszty masy bananowej mieszajac. Calosc przelac do pucharkow (mnie wyszly 4 porcje). Odstawic do stezenia do lodowki. Rozmrozone lub swieze truskawki zmiksowac z cukrem, cukrem waniliowym i pozostalym kefirem. Odlac kilka lyzek masy truskawkowej do miseczki i dodac do niej pozostala rozpuszczona zelatyne, wymieszac. Calosc dodac do reszty masy truskawkowej i przelac do pucharkow na stezala mase bananowa. Odstawic do lodowki.
msewka
grzesie777